Ankor och gäss

 

Gåsägg

 

Amerikansk gul gås

En lite mindre gåsras som lägger många ägg. Härstammar från USA. Rasen är ovanlig, både i Sverige och övriga världen. Medelvikt hanar ca 8 kg, honor ca 7 kg. Heter American Buff Goose på engelska. Äggen kostar 45 kr/st.

 

Vi skickar helst inte gåsägg, då de tål frakt mycket sämre än andra ägg. Om vi skickar vill vi att köparen är medveten om den ökade risken. Vi säljer gärna ägg för avhämtning. Vi kommer också att sälja gässlingar i olika ålder.

 

Vi vill inte att våra simfåglar värper för tidigt, då det ger ett sämre kläckresultat. Vi ger därför inget drivande foder under vintern. Vi räknar med att säsongen för gåsägg är ungefär från slutet av mars till början av augusti.

 

Ankägg

 

Cayugaanka

Cayugaankan är en vackert svart anka, med glänsande grönmetallskimmer i fjäderdräkten. De värper gröna-mörkgröna-grå-nästan svarta ägg. Det är en kombinationsras, som värper bra. Den härstammar från USA, och är uppkallad efter en sjö i staten New York. Den kom till Europa omkring 1870. Äggvikten är ca 65g. Äggen kostar 34 kr/st

 

Myskanka

Myskankor tillhör en annan art än vanliga ankor. De är ofta ruvningsvilliga, och mycket bra mammor. De ruvar i ca 34 dagar, och kan ofta ruva två gånger om året. När de inte ruvar så är de duktiga värpare. Vikten för en hona är 2,5-3 kilogram och för en hane 4-4,5 kilogram. Dessa individer har anlag för ovanliga färger, som blå, viltfärgad, sepia, brun, barred m fl. 20 kr/ägg

 

 Sachsenanka

Sachsenankan härstammar från Tyskland och är en mycket produktiv och trevlig ankras. Tillväxt och värpning är ungefär jämförbar med pekingankan. Det är en av de bästa kombinationsraserna.

Man kan skilja på könen via färgen. De gulvita är honorna, de med mörkt huvud är hanarna.

Äggen kostar 30 kr/ägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)